Translate

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ BLOG ΜΑΣ,ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΛΙΝΚ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ.[http://traumatioforeis.blogspot.gr/].

Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΟΥ – Ν.Π.Δ.Δ και Ο.Τ.Α. ΕΛΛΑΔΟΣ. ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ.
Α.Φ.Μ. 999331620

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.


Αθήνα 02./11./ 2009

Προς : Την αξιότιμη Υπουργό Υγείας & Κοιν. Αλληλεγγύης

Την αξιότιμη Υφυπουργό Υγείας & Κοιν. Αλληλεγγύης




Κυρία Υπουργέ

Κυρία Υφυπουργέ


Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων σας θέλουμε να σας εκφράσουμε τα συγχαρητήρια μας όπως επίσης και να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.
Με το έγγραφο αυτό θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα σοβαρά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας εδώ και πολλά χρόνια. Προβλήματα που κατά καιρούς έχουμε κάνει γνωστά και στους προκατόχους σας με υπομνήματα μας, χωρίς να έχουμε όμως κάποια ανταπόκριση μα ούτε έστω και μια συνάντηση ώστε να ακούσουν τις απόψεις μας.

Πρώτον: Καλούμεθα να μεταφέρουμε περιστατικά που χρήζουν ειδικής μεταχείρισης όπως : κακώσεις σπονδυλικής στήλης ,εγκεφαλικά, εγκαυματίες, πολυτραυματίες. κ.α.
Η μεταφορά όμως του αρρώστου και του τραυματία απαιτεί θεωρητικές γνώσεις και πρακτική εξάσκηση πράγμα που ουδέποτε έως τώρα έχει γίνει, για τον λόγο αυτό και αναζητώντας την ασφαλή και καλύτερη εξυπηρέτηση του ασθενή, ζητάμε α) την εκπαίδευση μας και β) την αναβάθμιση μας στην Δ.Ε. κατηγορία Μεταφορέων Ασθενών, ώστε να οδηγηθούμε στο ζητούμενο που είναι: ασφαλή και σωστή εξυπηρέτηση του πολίτη – ασθενή και συνεπώς αναβάθμιση των υπηρεσιών που καλούμαστε να παρέχουμε στο χώρο της υγείας.
Είναι επιτακτική η ανάγκη λοιπόν να έχουμε την κατάλληλη εκπαίδευση και το κατάλληλο προσωπικό.
Η πρόταση της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΩΝ είναι οι προσλήψεις στον χώρο μας να έχουν σαν ελάχιστο προσόν το απολυτήριο του Λυκείου ή ισότιμης σχολής, και μέσα από εκπαίδευση ο κλάδος να είναι καθαρά Δ.Ε. Μεταφορέων Ασθενών, όπως και συμβαίνει στο Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ δημιουργώντας έτσι ανισότητα μεταξύ των συναδέλφων στο ίδιο Νοσοκομείο μα και σε Νοσοκομεία της περιφέρειας , διότι ενώ προσφέρουν το ίδιο έργο αμείβονται διαφορετικά.
Δεύτερον: Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι γνωρίζετε πως ο κλάδος μας παίζει σημαντικό ρόλο, στην ομαλή λειτουργία των Νοσοκομείων και κύριο μέλημα μας είναι η καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη ασθενή.
Σε αυτήν την προσπάθεια μας όμως πολλές φορές οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων δεν βοηθούν, χρησιμοποιώντας μας όχι για αυτό που προσληφθήκαμε,
αλλά και για αλλότρια καθήκοντα ( μεταφορά υλικού, ακάθαρτου ιματισμού, φιαλών οξυγόνου κ.λ.π. ), κατά παράβαση του άρθρου 30παρ.1 του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα ( Ν 2683/99). Επίσης οι Μετ. Ασθενών αναγκάζονται να προβούν σε εξειδικευμένες Νοσηλευτικές πράξεις!!! ( αφαίρεση Foley,τοποθέτηση γύψων, κοπή ραμμάτων, προεγχειριτικές ετοιμασίες, υποκλυσμούς, σωλήνες αέριων κ.α.) πράξεις οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και την υγεία του ασθενούς, γιατί η εκτέλεση αυτών των νοσηλευτικών πράξεων οφείλεται να διενεργούνται από εξειδικευμένο προσωπικό, που διαθέτει τις απαιτούμενες Νοσηλευτικές γνώσεις , ήτοι Νοσηλευτές και Βοηθοί Νοσηλευτές, ειδικότητες που έχουν την απαραίτητη εκπαίδευση μα και νομιμοποιούνται βάση ( Π.Δ. 210/2001 για τους βοηθούς Νοσηλευτές και 351/1989 για τους Νοσηλευτές) των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων και υποχρεώσεων να προβαίνουν στις Νοσηλευτικές πράξεις.
Ζητάμε την άμεση παρέμβαση σας σε αυτό το θέμα, με την θέσπιση ενός καθηκοντολογίου στο όποιο θα αναφέρετε ακριβώς το αντικείμενο της εργασίας μας, ώστε να παραμένει ως κύριο μέλημα μας, η θεσμοθετημένη ειδικότητα μας του Μεταφορέα Ασθενών όπως προβλέπετε από την οργανική μας θέση.
Τρίτον: Επειδή ανήκουμε <<στην πρώτη γραμμή>> στους χώρους των Νοσοκομείων είμαστε αυτοί που ερχόμαστε σε άμεση επαφή με τον ασθενή και
αναγκαζόμαστε τις πιο πολλές φορές να τον «σηκώσουμε» κυριολεκτικά στην αγκαλιά μας, για να τον μεταφέρουμε χωρίς να γνωρίζουμε την πάθηση του, κυρίως στα Τ.ΕΠ., η οποία μπορεί να είναι από ένα ανοιχτό κάταγμα (γεμάτος αίματα), μέχρι και σοβαρή μεταδιδόμενη ασθένεια (γρίπη των χοίρων κ.τ.λ.) .Γι’αυτο και πιστεύουμε, ότι πρέπει δικαιωματικά να ενταχθούμε σαν κλάδος στα Β.Α.Ε. μαζί με τους υπολοίπους στο χώρο της Υγείας.
Τέταρτον : Η σοβαρή έλλειψη προσωπικού που αγγίζει ιδιαίτερα τον κλάδο των Μεταφορέων Ασθενών ,λόγο των μαζικών μετατάξεων που έχουν γίνει τα τελευταία τρία χρόνια ,καθώς και συνταξιοδοτήσεις-χωρίς να προσληφτεί ούτε ένας καινούργιος- έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα, γιατί αναγκάζονται να εργάζονται πολλές φορές χωρίς ρεπό (οφειλόμενα ρεπό από 60-100 στον καθένα π.χ. Ασκληπιείο βούλας καθώς και σε πολλά άλλα νοσοκομεία) και χωρίς επαρκεί προσωπικό, σε γενικές εφημερίες αλλά και στα τμήματα .Η δυσφορία και η κόπωση που πηγάζει από την έλλειψη στον κλάδο, αποσυντονίζει συνολικά την εύρυθμη λειτουργία των Νοσοκομείων, δημιουργεί δυσαρέσκεια στους Έλληνες πολίτες και συνολικά υποβαθμίζει τις παροχές υπηρεσιών.
Τελειώνοντας, Θέλουμε να σας τονίσουμε, ότι παλεύουμε καθημερινά με μέσα τα οποία δεν μας βοηθούν ή είναι λιγοστά ( φορεία παλιάς τεχνολογίας , τροχήλατα λιγοστά ) και μέσα από αντίξοες συνθήκες να φέρουμε σε πέρας το λειτούργημα μας με τον καλύτερο τρόπο.
Την κατανόηση των προβλημάτων μας και την στήριξη σας την θεωρούμαι απαραίτητη.

Με εκτίμηση
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΣΑΠΡΑΪΛΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ


ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 154, ΑΘΗΝΑ, ΤΚ 156 69, ΤΗΛ και ΦΑΞ 2107785691





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΩΝ

ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ/ΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΥΓΕΙΑ,ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ,ΚΑΛΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ.
Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΑΣ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΕΙΣ ΠΕΡΑΣ ΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΩΝ [ΠΑΝ.Ε.ΤΡΑ ] ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.