Translate

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ BLOG ΜΑΣ,ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΛΙΝΚ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ.[http://traumatioforeis.blogspot.gr/].

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ,
ΞΑΝΑΣΤΕΙΛΑΜΕ ΤΟ ΜΕΙΛ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ.κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΓΙΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 17/9/2013,Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΣ ΛΕΕΙ:
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΟΥ-Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. ΕΛΛΑΔΟΣ «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»
ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 154, 156 69 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ/FAX: 2107785691 Α.Φ.Μ. 999331620

Αθήνα, 04/03/2014
Αρ. πρωτ.:
Προς: Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη


Θέμα: Η μεγάλη έλλειψη τραυματιοφορέων στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Σας ενημερώνουμε, ότι οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού του κλάδου μας σε όλα τα Νοσοκομεία και κέντρα υγείας έχουν δημιουργήσει προβλήματα στην λειτουργία τους. Από 3.500 έχουμε μείνει μόνο 900 τραυματιοφορείς πανελλαδικά λόγω συνταξιοδοτήσεων και αλλαγών ειδικότητας (αιτία τους συνήθως οι επαγγελματικές ασθένειες - τραυματισμοί).
Οι καθυστερήσεις στη μετακίνηση ασθενών για εξετάσεις, τόσο των εσωτερικών όσο και των εξωτερικών ασθενών, καθώς και των ασθενών που προσέρχονται στα Επείγοντα κατά τις ημέρες της εφημερίας, έχουν αποτέλεσμα βασικές εξετάσεις (π.χ. ακτινολογικές) να αναβάλλονται και τα περιστατικά να λιμνάζουν καταλαμβάνοντας κλίνες, που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν άλλα περιστατικά, αυξάνοντας το χρόνο και το κόστος νοσηλείας. Σημειώνουμε ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των περιστατικών που προσέρχονται στα Δημόσια Νοσοκομεία κατά 30%.
Το πρόβλημα αυτό για κάποιους ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση αυξάνει τον κίνδυνο, αφού η έγκαιρη μεταφορά τους είναι ζωτική για την αποτελεσματική και ασφαλή νοσηλεία τους.
Κίνδυνος όμως προκύπτει και για τα μέλη μας από τον μεγάλο όγκο δουλειάς και την αδυναμία χειρισμού δύσκολων περιστατικών (π.χ. υπέρβαροι, πολυτραυματίες) από ένα μόνο άτομο. Ξεχωριστή δυσκολία παρουσιάζουν οι διασωληνωμένοι ασθενείς, καθώς είναι αδύνατη η ασφαλής μεταφορά τους μαζί με τα μηχανήματα από έναν τραυματιοφορέα. Αυτό έχει σαν συνέπεια συχνούς τραυματισμούς και χρόνια προβλήματα υγείας (πχ αποκολλήσεις αμφιβληστροειδούς, κήλες μεσοσπονδυλίου δίσκου, δισκοπάθειες, οσφυαλγία, ισχιαλγία, τενοντίτιδες, βουβωνοκήλες κλπ) και περαιτέρω μείωση του ενεργού αριθμού συναδέλφων.
Για τους παραπάνω λόγους είναι επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης του προσωπικού με άμεση πρόσληψη μόνιμων μεταφορέων ασθενών, ώστε να μην θρηνήσουμε απώλειες ανθρώπινων ζωών και να μπορούμε να επιτελέσουμε ορθά και αποτελεσματικά τα καθήκοντά μας, προσφέροντας τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους ασθενείς. Λίστα των ελλείψεων ανά Δ.Υ.Π.Ε. και Νοσοκομείο σας έχουμε καταθέσει.
Από την συνάντησή μας τον Σεπτέμβριο, όπου σας αναφέραμε όλα τα προβλήματα αυτά, έως σήμερα, με την αύξηση της προσέλευσης, περιμένουμε για την απάντησή σας. 

Ο υπουργός Υγείας κύριος Αδωνης Γεωργιάδης με τρία από τα 5 μέλη του Δ/Σ της ΠΑΝ.Ε.ΤΡΑ.,από αριστερά ο Ανδρέας Γεωργόπουλος δίπλα στον κύριο υπουργό ο Πρόεδρος Βαγγέλης Διαλυνάς και δεξιότερα ο Β Γραμματέας και ΝΕΟΣ Ταμίας,Λευτέρης Σερλής.


Για το Δ/Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΙΑΛΥΝΑΣ ΑΓΓ. ΜΙΤΖΑΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΩΝ

ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ/ΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΥΓΕΙΑ,ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ,ΚΑΛΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ.
Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΑΣ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΕΙΣ ΠΕΡΑΣ ΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΩΝ [ΠΑΝ.Ε.ΤΡΑ ] ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.